Ingefærshot

Godt i de kolde måneder og når halsen driller lidt 🙂
Opskriften giver ca. 1 liter færdig drik.

Ingredienser
10 dl. vand
6 spsk. citronsaft
200 gr. ingefær
60 gr. gurkemeje (kan undlades, hvis man ikke vil lege med farve 🙂 )
2 breve kamillete
3 lange stængler frisk timian
6 spsk. honning

Fremgangsmåde
Skær ingefær og gurkemeje i tynde skiver (hvis de er økologiske behøver man ikke skrælle dem først).
Hæld vand og rødder i en gryde og kog op. Når vandet koger, skrues ned og herefter skal den stå og simre i 45 minutter.
Når gryden tages af varmen tilsættes timian og kamillebreve. Efter 6 minutter fjernes tebrevene igen.
Når blandingen er kølet ned (finger-temperatur er fint, den behøver ikke være helt kold), hældes den gennem en si, hvorefter citronsaft og honning tilsættes og røres ud (det er vigtigt at temperaturen på blandingen ikke er for varm før citron og honning tilsættes, da man ellers dræber mange af de gode ting der er i dem).
Hæld til sidst på flaske og sæt på køl. Der kan være lidt “fnuller” i den endelige drik, det er helt okay, husk blot at vende flasken før hver brug, for at undgå at det sætter sig helt fast i bunden

Blandingen kan holde op til 14 dage på køl